Rangadót nyert a Szolnoki Dózsa

Megosztás

Nagyon fontos három pontot tartottak otthon a Honvéd ellen a szolnoki vízilabdázók, hiszen a szezonkezdet utáni hibátlan négyes sorozatot az ezt megelőző két fordulóban megtörte a Zugló és a Vasas.

A szolnoki Pásztor Mátyás két találatával indult a mérkőzés, amire érkezett válasz a Honvéd részéről, az első negyed 2-2-es döntetlennel zárult. A félidőben szintén nem tudtak dűlőre jutni, a harmadik negyedben a Honvéd gólt sem tudott szerezni, de ezzel nem dőlt el semmi, ugyanis az utolsó játékrészben kiegyenlítettek. Az utolsó percekben a hazaiak védekezése által és Kovács Gergő, valamint Jansik Dávid góljával beállt a 8-6-os végeredmény.

– „Egy jó és izgalmas mérkőzést nyertünk a Honvéd legénysége ellen” – nyilatkozta a mérkőzés után a Szolnoki VSC vezetőedzője, Hangay Zoltán. „Tisztában voltunk vele, hogy csak jó védekezéssel múlhatjuk felül ellenfelünket, és ezt teljesítettük. Szívünknek, lelkünknek nagyon kellet ez a siker. A további jó eredményekben is csak akkor reménykedhetünk, ha ezután is hasonló alázattal fogunk játszani. Köszönjük közönségünknek a bíztatást, hogy végig mellettünk álltak” – tette hozzá.

Fontos meccset nyert a Szolnoki Dózsa

A világbajnok magyar vízilabdázó, Szívós Márton, aki nem mellesleg a Honvéd edzője, így látta a találkozót: „Jó és izgalmas mérkőzést vívtunk a szolnoki csapattal. A védekezésünk még működött, de ezúttal elrontottuk helyzeteink nagy részét. A meccs képe alapján megérdemelten nyert a hazai együttes.”

Jelenleg a bajnokságot csak a jobb gólkülönbség miatt vezeti az FTC vezeti 21 ponttal, ugyanis az OSC Újbuda és a BVSC-Zugló is ugyanennyi ponttal követi. A Szolnok hét fordulóval a bajnokság kezdete után az ötödik helyen áll öt győzelemmel és két vereséggel.

A Szolnok következő állomása Szentesen lesz október 28-án, szombaton.

Képek: Nemzeti Sport, Szolnoki Vízilabda Sport Club Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek